ضد سرقت اماکن چيست و بر چه اساسي کار ميکند؟
وظيفه اصلي ضد سرقت اماکن يا همان سيستم اعلام سرقت، اعلام ورود غيرمجاز به يک مجموعه يا حريم شخصي طي شکستن يک در يا قفل با ايجاد صدا يا نور يا يک تماس تلفني ميباشد.
به گزارش ايسنا، بنابراعلام پنتا، تمامي دزدگيرهاي پيشرفته منزل، دزدگير اماکن و استاندارد داراي يک ساختار کلي هستند که شامل:
• يک مدار باز و يک مدار بسته
• مدار آژير
• مدار شارژ باتري
• انواع حسگرها و آژيرها و هشدار دهنده ها
قسمتهاي مختلف يک سيستم ضد سرقت اماکن حرفهاي
1-دستگاه مرکزي دزدگير (پنل مرکزي آلارم)
2- چشم الکترونيکي (رادار، سنسور حرکتي، سنسور مادون قرمز PIR)
3- انواع آژير و بلندگو
4- چراغ هشدار دهنده چشمکزن
5- انواع سنسور در و پنجره
6- تلفن کننده اتوماتيک (شماره گير اتوماتيک-Auto Dialler)
7- پدال يا شاسي اضطراري
اجزاء و مکانيسم کارکرد دزدگير دستگاه مرکزي دزدگير
همان مغز سيستم هشدار دهنده دزدگير ميباشد وظيفه آن دريافت سيگنال از سنسور و حسگرها و ارسال فرمان به هشدار دهندهها ميباشد.
دستگاههاي دزدگير از نظر ساختار و استفاده توسط کاربر با روشهاي مختلف روشن و خاموش يا کنترل ميشوند عموما اغلب دزدگيرها توسط سوئيچ آلفا يا ريموت کنترل يا صفه کليد کنترل ميشوند.
دزدگيرها داراي يک باتري و مدار شارژ باتري هستند تا در زمان قطع برق به کار خود ادامه دهند.
چشم الکترونيکي
چشم الکترونيکي ضد سرقت اماکن يا سنسور مادون قرمز (passive infra red) با نام اختصاري PIR براساس انتشار امواج مادون قرمز غيرفعال در محيط تحت پوشش کار ميکند به اين صورت که وقتي سيستم اعلام سرقت فعال ميشود، مدار الکترونيکي داخل سنسور يا چشمي مادون قرمز شروع به کار ميکند و امواج مادون قرمز را به صورت پردهاي در محيط منتشر ميکند که اين پردهها يکي در ميان داراي بار مثبت و منفي ميباشند و مانند يک کليد الکترونيکي عمل ميکنند.
وقتي شخصي وارد محيط تحت پوشش ميشود با حرکت خود در محيط به طور نامحسوس هر يک از اين پردهها را به هم متصل کرده و با ارتباط مثبت به منفي حسگر يا چشم مادون قرمز تحريک گرديده و پيام اعلام خطر را به پنل مرکزي صادر ميکند.
انواع چشم الکترونيکي:
چشمهاي الکترونيکي دزدگير از نظر محل نصب به دو دسته چشمهاي فضاي باز و چشمهاي فضاي بسته تقسيم ميشوند که هر کدام از اين چشمها داراي انواع مختلفي ميباشند.
انتخاب صحيح هرکدام از اين حسگرها در داشتن يک دزدگير حرفهاي امر مهمي است.
سنسورهاي ديواري
عموما در بيشتر ضد سرقت اماکن مورد استفاده قرار ميگيرد و به وسيله يک پايه متحرک توسط نصاب به صورت افقي يا عمودي روي ديوار نصب ميشود.
چشمهاي باسيم و بيسيم؟
چشمهاي باسيم با رشته سيم کار ميکنند دو سيم براي تغذيه مثبت و منفي و دو سيم براي فرمان چشم استفاده ميشود.
از چشمهاي بيسيم براي حفظ زيبايي محيطهايي که پيش بيني سيمکشي سيستم دزدگير را ندارند استفاده مي شود و از باتري داخلي تغذيه ميگيرند و قيمت آنها نسبت به چشمهاي باسيم بيشتر است.
هشداردهنده هاي نوري يا چراغ چشمک زن
ساختار آنها بسته به نوع استفاده در محيط باز يا بسته متفاوت است و همزمان با آژير و بلندگو شروع به کار کرده و به اعلام خطر در محيط کمک ميکند.
انواع سنسور در و پنجره
اولين نوع ضد سرقت اماکن اين نوع سنسورها بودند با پيشرفت علم و تکنولوژي ساختار داخلي اين سنسورها به روز شده است. براي حفاظت از درها سنسورهاي مخصوص به نام مگنت و براي حفاظت پنجره ها سنسورهاي مخصوص به نام سنسور لرزشي استفاده مي شود اين حسگرها در دو نوع با سيم و بي سيم توليد مي شوند.
آژير يا بلندگو
وظيفه آژير يا بلندگو دريافت سيگنال از پنل مرکزي و تبديل اين سيگنال به هشدار صوتي ميباشد. آژيرها بنا به محل نصب ساختار ظاهري متفاوتي دارند.آژيرها و بلندگوهاي مخصوص فضاي بسته غالبا داراي مشخصات شبيه هم و هم شکل مي باشند. بلندگوهاي فضاي باز شيپوري و بوقي شکل مي باشند يا شرايط نصب در فضاي باز را دارند يا در محفظه هاي فلزي نصب و حفاظت ميشوند.
تلفن کننده اتوماتيک
تلفن کننده(auto dialer)دستگاه جانبي است که در کنار پنل مرکزي قرار گرفته و بعد از اعلام هشدار توسط دستگاه و دريافت فرمان سرقت فعال شده و با پيام صوتي که از قبل توسط کاربر ضبط شده با شماره هاي ذخيره شده در حافظه تماس گرفته و ورود غير مجاز به محيط را اطلاع ميدهد. تلفن کنندهها به ? نوع خط ثابت و سيمکارتي تقسيم مي شوند.
پدال يا شاسي اضطراري
پدال يا شاسي اضطراري در محل تحت پوشش دزدگير نصب شده و در مواقع اضطراري به کاربر اين امکان را ميدهد به صورت دستي آن را فعال کند. اين پدالها داراي ? مدار ncوno هستند تا بتوانند در تمام دستگاههاي حفاظتي نصب و بهره برداري شوند. پدال بيشتر در موزه و جواهر فروشي و بانک و صرافي کاربرد دارد.
منبع:isna.ir
معرفی همکاران:dgpromot.ir